Τα νέα μας

Την Τρίτη 27/1/2015 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) των ωφελουμένων του Έργου, στις εγκαταστάσεις της τυροκομικής μονάδας «ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ» στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Ο κος Παπαθανασίου, επικεφαλής της εταιρείας, ξενάγησε την ομάδα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και παρουσίασε την δραστηριότητα, τα προϊόντα και τις βασικές αρχές λειτουργίας της. Η εκπαιδευτική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της μονάδας αποτέλεσε μία πολύ σημαντική εμπειρία για τους συμμετέχοντες στο έργο.

 


Την Τρίτη 9/12/2014 πραγματοποιήθηκε η έκτη κατά σειρά και τελευταία επίσκεψη μελέτης (visit study) των ωφελουμένων του Έργου, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΧΕΛΜΟΣ Α.Ε. ΑΧΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ στο Σανταμέρι Αχαΐας. Ο κος Χαράλαμπος Καρκούλιας, επικεφαλής της εταιρείας, ξενάγησε την ομάδα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και παρουσίασε την δραστηριότητα, τα προϊόντα, τις πιστοποιήσεις και τις βασικές αρχές λειτουργίας της.

 


Την Παρασκευή 5/12/2014 πραγματοποιήθηκε η πέμπτη κατά σειρά επίσκεψη μελέτης (visit study) των ωφελουμένων του Έργου, αυτή τη φορά στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΑΡΕΛΑΣ ΑΒΕΕ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ στην Κ. Αχαΐα. Ο κος Καρέλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ξενάγησε την ομάδα στις κτιριακές εγκαταστάσεις της επιχείρησης και παρουσίασε την δραστηριότητα και τις βασικές αρχές λειτουργίας της.

 


Αύριο Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη μελέτης στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ PILAVAS ΑΒΕΕ. Aπό το 1940 η οικογένεια Πιλαβά παράγει ούζο, μπράντι και λικέρ, ακολουθώντας ευλαβικά την ίδια συνταγή εδώ και 3 γενιές: άριστες πρώτες ύλες, διπλή απόσταξη, μεράκι σε κάθε στάδιο της παραγωγής και υπομονή. Περισσότερες πληροφορίες »

 


 

Την Παρασκευή 28/11/2014 και ώρα 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 3ο Θεματικό Εργαστήριο για τους ωφελούμενους του έργου, με τίτλο "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ" και εισηγητή τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο HARCOS ΕΠΕ - Σύμβουλο Επιχειρήσεων Εστίασης & Τουρισμού. Το εργαστήριο θα λάβει χώρα στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

 

 

 


Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "Προώθηση και Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων" την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ στο Νότιο Λιμένα Πατρών πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα με θέμα: "Τοπικοί οίνοι και εξαγωγές". Στην εκδήλωση ως ομιλητές συμμετείχαν η κα Ηρώ Τσιμπρή, Δ/ντρια ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, ο κ. ¶γγελος Ρούβαλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, και ο κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου Δ/ντής γραφείου εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες του κλάδου οινοποιίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν σε αρκετά θέματα από τους εισηγητές όπως επίσης και για την λειτουργία του Εξαγωγικού Τμήματος που δημιουργήθηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας. Το Λιμάνι της Πάτρας μπορεί να αποτελέσει πόλο εξωστρέφειας και διάδρομο προώθησης του τοπικού κλάδου οινοποιίας και θα υπάρξει συμβολή του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ σε συνέργειες των τοπικών επιχειρήσεων για προώθηση του τοπικού προϊόντος στην αγορά της Ρωσίας.


Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε το 2ο Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο "Προώθηση και Εξαγωγές Τοπικών Προϊόντων - Βασικές Αρχές". Εισηγητής του εργαστηρίου ήταν ο κος Δημήτρης Παπαδημητρίου, Διευθυντής του Γραφείο Εξαγωγών της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Το θεματικό εργαστήριο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας ως εταίρο της Σύμπραξης "Προώθηση & Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων" και εντάσσεται στις ενέργειες δικτύωσης της Πράξης "Δράσεις κατάρτισης και στήριξης ανέργων με κατεύθυνση στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων της Αχαΐας".

 


 

Το Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Σύμπραξη "Προώθηση & Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων" έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην ενότητα με θέμα "ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ: Η γαστρονομία μας ενώνει! - Η ανάδειξη μιας διαχρονικής φιλίας, μέσα από την κοινή αγάπη για το καλό φαγητό και το σεβασμό στα εξαιρετικά τοπικά υλικά" που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης VIVA ITALIA στο GOLDEN HALL, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 από τις 19.00 έως 21.00 Διοργάνωση: Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Αθηνών & Επιμελητήριο Αχαΐας

 


Την Παρασκευή 19/09/2014 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας το 1ο Θεματικό Εργαστήριο του Προγράμματος με τίτλο "ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ERP - ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ". Οι συμμετέχοντες οργανώθηκαν σε ομάδες εργασίας και ενημερώθηκαν για τον ρόλο που επιτελούν τα ERP σε μια σύγχρονη επιχείρηση και για τις βασικές αρχές λειτουργίας τους. Κατόπιν παρακολούθησαν παραδείγματα προγραμματισμού πρώτων υλών (Material Requirements Planning) για την παρασκευή προϊόντος με την φιλοσοφία just in time, ενώ επιπλέον τους παρουσιάστηκε ο τρόπος κοστολόγησης παραγωγής και του τελικού προϊόντος. Στο δεύτερο σκέλος του εργαστηρίου, κάθε ομάδα κλήθηκε να υλοποιήσει σχετικά παραδείγματα τα οποία και παρουσίασε στις λοιπές ομάδες εργασίας. Το θεματικό εργαστήριο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αχαΐας. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία.

 


Περίπου 400 επιβάτες και 300 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου "FILOXENIA-SALAMIS", υποδέχθηκε σήμερα νωρίς το πρωϊ ο ΟΛΠΑ προσφέροντάς τους "Αχαϊκό Πρωινό". Η εκδήλωση υποδοχής έγινε στον Επιβατικό Σταθμό "Παναγιώτης Κανελλόπουλος" του Βόρειου Λιμένα Πατρών, κατά την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου. Οι επιβάτες, το πλήρωμα και το κοινό της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα αχαϊκά προϊόντα που θα προσφέρουν τοπικοί παραγωγοί και επιχειρηματίες. Την εκδήλωση υποδοχής και φιλοξενίας διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας Α.Ε. (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.) ως εταίρος της Σύμπραξης και εντάσσεται στις ενέργειες δικτύωσης της Πράξης "Δράσεις κατάρτισης και στήριξης ανέργων με κατεύθυνση στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων της Αχαΐας".

 


Ξεκινά στις 24-07-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» ΤοπΕΚΟ. Περισσότερες πληροφορίες »

 


3η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ εταιρείας MEDFRIGO S.A. Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προώθηση και Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων» συνεχίζει το πρόγραμμα επισκέψεων στις τοπικές επιχειρήσεις (visit studies). Η 3η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης MEDFRIGO S.A. την Παρασκευή 13/6/2014 και ώρα 12.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας β)Ενημέρωση για την δραστηριότητα της εταιρείας Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν 15 ωφελούμενοι και αντιπροσωπεία των εταίρων της Σύμπραξης.


2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ DYNACOMP ΑΕΒΕ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προώθηση και Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων» συνεχίζει το πρόγραμμα επισκέψεων στις τοπικές επιχειρήσεις (visit studies). Η 2η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης DYNACOMP ΑΕΒΕ την Τετάρτη 28/5/2014 στις 12.00 . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, β) Ενημέρωση για τα προϊόντα της εταιρείας, γ) Συνεδρία ενημέρωσης – συμβουλευτικής υποστήριξης με τους ωφελούμενους με θέμα «Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας». Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν 15 ωφελούμενοι και αντιπροσωπεία των εταίρων της Σύμπραξης.


1η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Προώθηση και Διεθνοποίηση των Τοπικών Προϊόντων» ξεκινά το πρόγραμμα επισκέψεων στις τοπικές επιχειρήσεις (visit studies). Η πρώτη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ την Πέμπτη 15/5/2014 στις 12.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: α) ξενάγηση στις εγκαταστάσεις παραγωγής και β) ενημέρωση για την διαδικασία παραγωγής και την πολιτική εξαγωγών της εταιρείας. Στην επίσκεψη θα συμμετέχουν 15 ωφελούμενοι και αντιπροσωπεία των εταίρων της Σύμπραξης.


Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Προγράμματος, ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας την προσεχή Δευτέρα 5/5/2014 και ώρα 18.00 διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας" και κεντρικό ομιλητή τον κο Βαμβακάρη Παναγιώτη, Γενικό Γραμματέα του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου ο οποίος θα αναφερθεί στο Σύμφωνο Συνεργασίας με την ΠΔΕ που προβλέπει την εκτέλεση του Προγράμματος "Greek Philoxenia Certified Quality". Continue Reading »